Voorbeschouwing Clasica San Sebastián 2024 | Vingegaard wil troonopvolger worden van Evenepoel (2024)

Door de Olympische Spelen ligt de focus bij renners en wielerpubliek misschien even elders, maar er wordt deze dagen ook zeker nog op de weg gekoerst. Wat heet: na de Ronde van Burgos blijven we op zaterdag in Noord-Spanje, voor de hoogaangeschreven Clasica San Sebastián. Steile kuitenbijters, met de erfenis van twee keer Remco Evenepoel die aan de finish wacht. In de Leiderstrui beschouwt voor.

De Clasica San Sebastián is doorgaans de race die één week na de Tour de France wordt verreden, maar omdat de Tour door de Spelen één week eerder finishte, zullen er weinig renners meer op supercompensatie kunnen rekenen in Baskische oorden, drie weken na de Tour. Dat biedt perspectief, want we hebben eigenlijk geen flauw idee wie er nu met superbenen naar Spanje komen. Mannen die zich voorbereiden op de Vuelta? Of toch een verrassende naam?

Praktische informatie Clasica San Sebastián 2024

  • San Sebastian - San Sebastian (230,3 km)
  • Zaterdag 10 augustus 2024
  • Deelnemers
  • Klassering: WorldTour

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie

Laatste winnaars Clasica San Sebastián

2023 Remco Evenepoel
2022 Remco Evenepoel
2021 Neilson Powless
2020 Niet verreden
2019 Remco Evenepoel
2018 Julian Alaphilippe
2017 Michal Kwiatkowski
2016 Bauke Mollema
2015 Adam Yates
2014 Alejandro Valverde

Parcours, weer en tijden Clasica San Sebastián 2024

Het parcours van de door Evenepoel reeds drie keer gewonnen eendagkoers is net als vorig jaar weer stevig aangepast. Dat betekent start en finish in San Sebastián, maar er worden weer een hoop andere klimmetjes aangedaan. In deel één van het parcours zitten vier beklimmingen, die qua moeilijkheid al een stuk zwaarder zijn dan de vorige editie. Vooral de Urraki (8,6 km a 6,9%) na dik 107 kilometer zal worden gevoeld.

In de finale kiest de organisatie voor de klassieke combinatie Jaizkibel (7,9 km a 5,6%) en Erlaitz (3,8 km a 10,6%), maar dit keer niet al op honderd kilometer van de finish. De Jaizkibel ronden we zaterdag op dik zestig van de meet en de Erlaitz zit op dik veertig kilometer van het einde nog steviger in de finale. Het zal daar moeten gebeuren, want na de Erlaitz volgt een afdaling en vervolgens een flink stuk vallei. Die leidt ons naar de Pilotegi, met 2 kilometer aan 11,7 procent een stevige muur. Wie daarna het snelst daalt, zal winnen.

Voorbeschouwing Clasica San Sebastián 2024 | Vingegaard wil troonopvolger worden van Evenepoel (1)

Beklimmingen
27,7 km: Andazarrate (5,9 km a 5,7%)
86.9 km: Azkarate (4,2 km a 7,3%)
107,7 km: Urraki (8,6 km a 6,9%
128,2 km: Alkiza (4,4 km a 6,2%)
175,5 km: Jaizkibel (7,9 km a 5,6%)
195,2 km: Erlaitz (3,8 km a 10,6%)
228,4 km: Pilotegi (2,0 km a 11,7%)

Weer
Net als in de Ronde van Burgos is het deze dagen warm in San Sebastián. De temperaturen lopen zaterdag op tot boven de 30 graden, met een matige noordoostenwind. Goed drinken en koelen wordt dus essentieel, wil je in de finale nog over de beste benen beschikken.

Tijden

Start: 10.56 uur

Finish: ongeveer 16.50 uur

Favorieten Clasica San Sebastián 2024

Let op: de deelnemerslijst is nog niet officieel, dus er kunnen nog wijzigingen doorgevoerd worden.

Zoals gezegd moest de Spaanse eendagskoers dit jaar door de Olympische Spelen pas op de plaats maken en rijden we 'm pas drie weken nadat Tadej Pogacar in Nice de Tour op z'n naam schreef. Geen supercompensatie dus, maar benen die op een andere manier moeten zijn klaargestoomd voor de zege. Dat is een waslijst aan namen, allemaal met een goed verhaal. Een topfavoriet? Jonas Vingegaard dan toch, namens Visma | Lease a Bike. Een verrassende naam op de lijst, maar uiteraard één die met zijn fysieke kwaliteiten de rest moet kunnen losrijden. De concurrentie is echter niet mals...

Bij Soudal-Quick Step lijken ze met Julian Alaphilippe en Mikel Landa goede papieren te hebben. De Fransman reed geen Tour en was op de Spelen - op een parcours dat niet per se de zijne was - op de afspraak. Landa rijdt in eigen land, sloot de Tour in hoogvorm af en wil zichzelf weleens testen richting de Vuelta a España. Dat zal ook gelden voor de UAE-mannen. Isaac del Toro en Marc Hirschi schatten we daar als niet-Tour-mannen hoger in dan bijvoorbeeld Marc Soler en Pavel Sivakov. Maar ze mogen ons verrasen.

Voorbeschouwing Clasica San Sebastián 2024 | Vingegaard wil troonopvolger worden van Evenepoel (2)

Zo zijn er nog meer ploegen die mannen vanuit de Tour de France mee hebben, gecombineerd met mannen die we al een tijdje niet prominent in beeld zagen. EF Education-EasyPost komt met Neilson Powless, die zijn pols brak in de Tour, maar betere benen toonde in de derde week. Kan de winnaar uit 2021 het nog eens? Georg Steinhauser is de jonge outsider die dit jaar een Giro-rit won en op steile klimmetjes z'n ei wel kwijt kan.

Redbull-BORA-hansgrohe start mogelijk met een ijzersterk drietal. De runner-up van de Giro d'Italia, Daniel Felipe Martinez, lijkt op voorhand de kopman. Verder kan BORA rekenen op Jai Hindley en de revalatie van Romandië Florian Lipowitz. De selectie van Movistar herbergt de nodige outsiders. De ploeg mikt op de sterke Colombiaanse klimmers Einer Rubio en Iván Sosa, en de wat meer explosievere mannen Pelayo Sanchez, winnaar van een rit in de Giro, en Ruben Guerreiro.

Bij Bahrain Victorious is het uitkijken naar Pello Bilbao en Santiago Buitrago. De eerste was vorig jaar tweede en zal in zijn thuisregio ongetwijfeld goed voor de dag willen komen. Door een opgave in de Ronde van Frankrijk staat er echter wel een vraagteken achter zijn vorm. Bij Buitrago staat dat vraagteken er niet. De Colombiaan eindigde kortgeleden zijn eerste Tour in de top tien en reed onlangs een verdienstelijke olympische wegrit. Bij Lidl-Trek lijkt Giulio Ciccone de vooruitgeschoven pion. Met Juanpé López en Andrea Bagioli heeft hij twee sterke renners in steun die mogelijk ook zelf naar een leuke klassering kunnen rijden. Voormalig winnaar Bauke Mollema maakt ook deel van de selectie, maar geeft de laatste maanden allesbehalve blijk van topvorm.

Voorbeschouwing Clasica San Sebastián 2024 | Vingegaard wil troonopvolger worden van Evenepoel (3)

Verder zijn er ook de nodige sterke duo's. Wat te denken van de talentvolle Belgen Maxim Van Gils en Lennert Van Eetvelt bij Lotto-Dstny? Bij dsm-firmenich PostNL vestigen ze hun hoop op Romain Bardet en man-in-vorm Kevin Vermaerke. Jhonatan Narváez en Magnus Sheffield zijn dan weer voor INEOS-Grenadiers de troeven. Israel-Premier Tech hoopt op een opleving van Michael Woods, maar heeft stiekem misschien wel meer verwachtingen van de Amerikaanse klimmer Matthew Riccitello, die aan het jaar van zijn doorbraak bezig is.

Sepp Kuss trekt met een overwinning op zak na de Ronde van Burgos meteen door naar de Baskische eendagskoers. De gevleugelde klimmer van Visma | Lease a Bike lijkt zijn topvorm na een overwegend moeizaam seizoen gevonden te hebben. Visma beschikt verder met Tiesj Benoot over de nummer drie van 2022. Ben O'Connor is de vooruitgeschoven pion van Decathlon-AG2R La Mondiale. Mogelijk kan de talentvolle Fransman Alex Baudin vanuit zijn schaduw iets moois presteren. Andere Franse jongelingen die in het oog moeten worden gehouden zijn Lenny Martinez (Groupama-FDJ) en Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck. Overige kanshebbers voor een mooie klassering zijn Simone Velasco (Astana-Qazaqstan), thuisrijder Ion Izagirre, Jesús Herrada (beide Cofidis) en de Noor Tobias Halland Johannessen (Uno-X Mobility).

Favorieten Clasica San Sebastián 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike) en Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step)
Outsiders: Mikel Landa (Soudal-Quick Step), Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL), Pello Bilbao (Bahrain Victorious), Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), Marc Hirschi (UAE Team Emirates), Sepp Kuss (Visma | Lease a Bike), Maxim Van Gils (Lotto-Dstny), Simon Yates (Jayco-AlUla), Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers), Giulio Ciccone (Lidl-Trek), Ben O'Connor (Decathlon-AG2R La Mondiale) en Daniel Felipe Martinez (Redbull-BORA-hansgrohe)

Longshots: Isaac Del Toro (UAE Team Emirates), Ion Izagirre (Cofidis), Nelson Powless (EF Education-EasyPost), Lenny Martinez (Groupama-FDJ), Einer Rubio (Movistar), Pelayo Sanchez (Movistar), Lennert Van Eetvelt (Lotto-Dstny), Tiesj Benoot (Visma | Lease a BIke), Michael Woods (Israel-Premier Tech), Jai Hindley (Redbull-BORA-hansgrohe) en Georg Steinhauser (EF Education-EasyPost)

TV Clasica San Sebastián 2024

Eurosport zendt de Spaanse eendagskoers vanaf 15.00 uur uit, al is dit door de Olympische Spelen wel alleen online te streamen via HBO Max, met de sport-toevoeging.

Lees ook
Evenepoel neemt via San Sebastian en WK ook in 2023 deel aan Vuelta: 'Kan niet wachten om weer aan het vertrek te staan'
Voorbeschouwing Clasica San Sebastián 2024 | Vingegaard wil troonopvolger worden van Evenepoel (2024)
Top Articles
North American Society for the Psychology of Sport and Physical Activity
Inside Averitt My Portal
Hickory Back Pages
M3Gan Showtimes Near Lodi Stadium 12 Cinemas
Markz Blog
Greater Keene Men's Softball
How Much Is Vivica Fox Worth
Uber Hertz Marietta
Events - R Consortium
Navicent Human Resources Phone Number
Nycers Pay Schedule
Dvax Message Board
La Qua Brothers Funeral Home
Post-Tribune Obits
Wmlink/Sspr
Join MileSplit to get access to the latest news, films, and events!
Mogadore Reservoir Boat Rental Price
Aaf Seu
Craigslist Ct Pets
Xiom Vega X Review & Playtesting • Racket Insight
Labcorp Locations Near Me
Cal Poly San Luis Obispo Catalog
Bj지밍
Closest Dollar Tree Store To My Location
Pcc Skilled Nursing Login
Runescape Abyssal Beast
Fto Kewanee
Noel Berry's Biography: Age, Height, Boyfriend, Family, Net Worth
Walgreens On 37Th And Woodlawn
Best Hs Bball Players
Leccion 4 Lesson Test
M3Gan Showtimes Near Cinemark North Hills And Xd
Podnóżek do krzesła Zion Footrest Outwell | Sklep campingshop.pl
Indiana Immediate Care.webpay.md
فیلم 365 روز 1 نیکی مووی
Miracle Child Brandon Lake Chords
Dyi Urban Dictionary
manhattan cars & trucks - by owner - craigslist
Robin Herd: 1939-2019
Waylon Jennings - Songs, Children & Death
Sprague Brook Park Camping Reservations
NUROFEN Junior Fieber-u.Schmerzsaft Oran.40 mg/ml - Beipackzettel
The Menu Showtimes Near Regal Edwards Ontario Mountain Village
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
Leslie Pool Supply Simi Valley
Roblox Mod Menu Platinmods
Craigslist Boats Rochester
Motorsports Nation | Powersports Dealer in Waterford, CT
Pkittens
El Craigslist
[US/EU] ARENA 2v2 DF S4 Rating Boost 0-1800 / Piloted/Selfplay / ... | ID 217616976 | PlayerAuctions
The Ultimate Guide to Newquay Surf - Surf Atlas
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5961

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.