Kandahar (2023) | ČSFD.cz (2024)

  • Kandahar (2023) | ČSFD.cz (1)Kandahar(více)
  • Kandahar (2023) | ČSFD.cz (2)Burn Run(pracovní název)
  • Kandahar (2023) | ČSFD.cz (3)Kandahár
  • Kandahar (2023) | ČSFD.cz (4)Mission Kandahar(méně)

56%

Hodnocení a fanklub

Akční / Thriller

USA, 2023, 120 min

Režie:

Ric Roman Waugh

Scénář:

Mitchell LaFortune

Kamera:

MacGregor

Hrají:

Gerard Butler, Bahador Foladi, Travis Fimmel, Olivia-Mai Barrett, Nina Toussaint-White, Rebecca Calder, Vassilis Koukalani, Hakeem Jomah, Tom Rhys Harries, Ray Haratian, Fahim Fazli, Lee Comley, Navid Negahban, Corey Johnson, Elnaaz Norouzi, Ali Fazal, Mitchell LaFortune, Tyler Grey(více)

Produkce:

Brendon Boyea, Gerard Butler, Basil Iwanyk, Scott LaStaiti, Alan Siegel

Střih:

Colby Parker Jr.

Zvuk:

Dominic Gibbs

Scénografie:

Vincent Reynaud

Masky:

Pati Martí Donoghue

Kostýmy:

Kimberly Adams-Galligan

(další profese)

VOD (1)

(více)

Obsahy(2)

zobrazit všechny obsahy

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk...Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem.(JOJ Cinema)

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk...Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem.(JOJ Cinema)

(více)

Tom Harris (Gerard Butler), tajný agent CIA, uvízl hluboko v nepřátelském území v Afghánistánu. Poté, co je jeho mise odhalena, musí se spolu se svým afghánským překladatelem probojovat do extrakčního bodu v Kandaháru, přičemž se musí vyhýbat elitním nepřátelským silám a zahraničním špionům, kteří je mají za úkol dopadnout.(bianci)

Videa (3)

VÍCE

Recenze (98)

VÍCE

castor

všechny recenze uživatele

Nekompromisní ranař (a srdcař) Gerard Butler a režisér Ric Roman Waugh dostali znovu (katastrofický Greenland) příležitost vyprávět poměrně atraktivní příběh (Blízký východ prostě furt táhne), jen se vyvíjí přesně tak, jak od prvních minut předpokládáme. I když jak se to vezme, protože snad hodinu se řeší politické pletichy a to, která skupina/jednotka/banda pákistánských/íránských/talibanských muslimů zlikviduje ústřední cíl: utajeného agenta, který nechal v Íránu vybouchnout jaderný reaktor. S prozrazenou identitou se musí dostat z nepřátelské zóny na letiště poblíž Kandaháru. Tvůrci se věnují všem stranám konfliktu, postupně zjišťujeme, kdo má jaký vliv, kdo kde tahá za nitky, jenže tomu všemu chybí napětí, a když už přijde kýžená akce, je to vesměs zklamání. Odehrává se buď v noci, nebo jde o nenápadité pouštní honičky. Butler, kterého si ještě nějaký ten pátek budeme se spokojeným úsměvem spojovat se sérií Pád Bílého domu (než nás úplně otráví), prostě s Waughem přichystali nesourodý thriller, který je nekompromisní asi jako rozhodnutí, že si dám na polední meníčko namísto guláše vepřo knedlo. Slabé tři hvězdy.()

Spiker01

všechny recenze uživatele

Opět se zřejmě vracíme k fenoménu dvou stejných filmů v jednom roce. Před pár měsíci tu byl povedený Covenant Guye Ritchieho, který měl vlastně totožné téma o překladatelích amerických jednotek na nepřátelském území. Kandahar má své momenty, ve kterých (i díky hudbě) dokáže přitlačit na tu správnou notu, leš občas se najdou i momenty nudnějšího charakteru, které nepříjemně natahují stopáž. Stálá dvojice Ric Roman Waugh a Gerard Butler však stále stojí za zhlédnutí a mile mě překvapila účast Travise Fimmela, kterého jsem dlouho ve filmu neviděl. Taková poctivá šedesátka.()

Reklama

PauloZ

všechny recenze uživatele

Tváří se to velice, ale schází tomu lepší scénář i režije. Rozhodně je to těžký průměr, místama uzívaný a nepřesvědčivý. Třeba ten motorkář, kterého staví celí děj do pozice největšího badasse, tam byl jako proč? No a celý ten závěr podél plotu je ultra trapný ve finálním kontextu, kdy zjistíte že za plotem je celá jednotka s letadlem a udělali úplné hovno. Ať nepluju jenom hněv tak pochválím záběry a to výpravnější pojetí. Jinak si to ale s čistým vědomím můžete odpostit.()

Necrotongue

všechny recenze uživatele

Když minule Gerard Butler nouzově přistál s Boeingem na Filipínách, aby odtud následně odletěl ve stylu Jana Tleskače, nabyl jsem dojmu, že si začal vybírat z lepších pracovních nabídek, ale v Kandaháru se zase vrátil ke svým slabším rolím. Uznávám, že snímek nebyl zase až tak špatný a že ta má jedna pěticípá není tak úplně objektivní, ale já se dlouhodobě netajím tím, že hodnotím subjektivně, a mně prostě vadilo, že jsem i přes nemalé množství akce nepociťoval žádné napětí nebo obavy o osud úhlavních klaďasů. Příběh mě totiž za celou dobu (a že to byla doba) nezaujal a veškeré postavy v něm mi byly v podstatě ukradené. No, a protože šlo o záležitost americkou, dočkal jsem se spousty falešné sebereflexe, byl jsem poučen o tom, že pokud by muslimové četli korán, možná by se nestávali v takové míře teroristy (?!!!?), vše doplnily nezbytné rodinné hodnoty a tento komplet tvůrci prolili řádnou dávkou patosu. No, nebylo to pro mě nic moc. / Poučení: Tavení jaderných reaktorů se mi zdá být krajně neekologickým postupem.()

faraoon

všechny recenze uživatele

Tady už režisér Ric Roman pochopil, že sádelnatého Butlera nedotlačí do posilovny a nenechá jej tudíž nechat se ztrapňovat neohrabaným poskakováním mezi hořícími barely jak tomu bylo u totálních a ještě dalece příšernějších braků bývalého Sparťana ve filmech "Plane, Greenland, Pád anděla a Dokonalá loupež . Pro jistotu jej tedy vnořil na téměř celý film do kokpitů drancovaných vozů čímž pouze naznačil, fikaně, jeho možnou svižnost. Svist filmu odpadními trubkami tím však nepřibrzdil. Stokrát omletý a již úmorný námět spletitého průniku slizkých, amerických, teroristických zlořádců důmyslnými pastmi statečných čestných a chrabrých ochránců islámské demokracie O5 ničím nešokoval. A stejně tak stupidně to ve finále špatně dopadlo s nesmrtelnými hrdiny protože ta námaha celičká dobře dopadla.()

Galerie (32)

VÍCE

Photo © DeAPlaneta

Kandahar (2023) | ČSFD.cz (6)

Zajímavosti (10)

VÍCE

  • Roman (Travis Fimmel) používá při osvobozovací akci a při následné honičce český samopal Scorpion EVO 3.(JohnSmith)
  • Spojené štáty nemajú diplomatické vzťahy s Iránom od iránskej rukojemníckej krízy v roku 1979 a je veľmi nepravdepodobné, že by americký občan vykonával zmluvnú prácu v tejto krajine, najmä nie v telekomunikačnom odvetví.(MikaelSVK)
  • V íránské televizi se titulky zpráv zobrazují v obráceném pořadí, perština se však píše zprava doleva.(Johnny.ARN)
Kandahar (2023) | ČSFD.cz (2024)

FAQs

Is Kandahar 2023 a true story? ›

The film is based on the experiences of former military intelligence officer Mitchell LaFortune, who was deployed to Afghanistan in 2013 during the Snowden leaks.

Will there be a Kandahar 2 movie? ›

Ali was the lead antagonist and will be reprising his role in the sequel. The film will soon start development.” Released in 2023, 'Kandahar' follows a CIA operative and his translator, who flee from special forces in Afghanistan after exposing a covert mission.

What happened to the reporter at the end of Kandahar? ›

The British journalist is released. Tom is reunited with his daughter. Mo is reunited with his wife and son.

Which is better, Kandahar or the Covenant? ›

Based on its merits alone, “Kandahar” isn't that much worse than “Plane.” It's only when you hold it up against “The Covenant” that it feels not just like a letdown, but a betrayal.

How accurate is the Kandahar movie? ›

Loosely based on actual events, the story follows a CIA operative and his translator who flee from Afghanistan after their covert mission is exposed. Colby Parker Jr. The film was released in theaters on May 26, 2023 by Open Road Films.

Where did they film Kandahar? ›

The production found footing in Al'Ula, located in the Medina province of the Middle East country, to film its striking desert sequences, many of which required supporting infrastructure to be built prior to shooting.

Who is the Indian actor in Kandahar movie? ›

Ali Fazal makes history as the first Indian actor in the international action franchise 'Kandahar' | Hindi Movie News - Times of India.

Is Kandahar worth watching? ›

Kandahar is a typical Gerald Butler's mindless, obscenely violent action film without a soul. Rotten score. Formulaic chase thriller, that's tedious but is at least competently made. Fresh score.

Why is Kandahar rated R? ›

There is no foul language, merely a few appeals to God. There is no sex or violence, but there is the constant, intense threat of violence.

What is the plot of the movie Kandahar? ›

How did Kandahar fall? ›

The city fell after several weeks of fighting to a force of local militia under Pashtun military commanders and their American advisers. The fall of Kandahar signaled the end of organized Taliban control of Afghanistan.

Why is Kandahar so important? ›

Kandahar is the founding city and spiritual center of the Taliban. Despite the capital of Afghanistan being Kabul, where the government administration is based, Kandahar is the seat of power in Afghanistan as the supreme leader and his spiritual advisers are based there.

Who is the king of Kandahar? ›

Kantara (2022) - Vinay Bidappa as King - IMDb.

Is Kandahar poor? ›

The provinces with the most multidimensionally poor were Herat, Nangarhar, Kandahar, Kunduz and Faryab.

What military movie is based on a true story of Afghanistan? ›

The Outpost is a 2019 American war film directed by Rod Lurie, based on the 2012 non-fiction book The Outpost: An Untold Story of American Valor by Jake Tapper, about the Battle of Kamdesh in the War in Afghanistan.

What is the story for the movie Kandahar? ›

Did Alexander the Great found Kandahar? ›

Foundation of city and Greek invasion

The now "Old Kandahar" was founded in 330 BC by Alexander the Great, near the site of the ancient city of Mundigak (established around 3000 BC era).

How many people died in the battle of Kandahar? ›

Casualties at the Battle of Kandahar:

British and Indian casualties were 248 killed and wounded. Afghan casualties were estimated at around 2,500 killed, wounded and captured. The commanding officer of the 72nd Highlanders, Lieutenant Colonel Brownlow, was killed.

Top Articles
Harris Bank Atm Locations
Brooklyn Nine-Nine - alles zur Serie - TV SPIELFILM
Jay Cutler of NFL Biography, Wife, Career Stats, Net Worth & Salary
Home Store On Summer
Celebrity Guest Tape Free
How To Pay My Big Lots Credit Card
Equipment Hypixel Skyblock
Teamsideline Manatee
Ups Open Today Near Me
Roy12 Mods
Po Box 6726 Portland Or 97228
Ellaeats Tumblr
Ge Tracker Awakener Orb
How To Start Reading Usagi Yojimbo [Guide + Reading Order]
211475039
Rocky Bfb Asset
Www.burlingtonfreepress.com Obituaries
Secret Stars Sessions Julia
30+ useful Dutch apps for new expats in the Netherlands
PoE Reave Build 3.25 - Path of Exile: Settlers of Kalguur
‘There’s no Planet B’: UNLV first Nevada university to launch climate change plan
Sissy Hypno Gif
Best Birthday Dinner Los Angeles
Obsidian Guard's Skullsplitter
Walgreens On Nacogdoches And O'connor
Www.cvs/Otchs/Simply
인민 을 위해 복무하라 다시보기
The Bold And The Beautiful Soap Hub
201-654-6727
Buzzn Dispensary
Ap Macro Calculator
Ixl Ld Northeast
Colorado Pick 3 Lottery
Wlox Jail Docket
Www.manhunt.cim
Studentvue Paramount
Pressconnects Obituaries Recent
Z93 Local News Monticello Ky
C Spire Express Pay
Craigslist Hawley Pa
Craigslist Cars Merced Ca
Sallisaw Bin Store
Accuradio Unblocked
8 Common Things That are 7 Centimeters Long | Measuringly
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Sak Pase Rental Reviews
Jesus Calling December 1 2022
Ultimate Guide to Los Alamos, CA: A Small Town Big On Flavor
Swoop Amazon S3
Firsthealthmychart
Dumb Money Showtimes Near Cinema Cafe - Edinburgh
Redbox Walmart Near Me
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6130

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.